:

Vilken skola är bäst i Linköping?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken skola är bäst i Linköping?
 2. Hur många skolor finns det i Linköping?
 3. Vilka skolor finns i Linköping?
 4. Vilka skolor stängs i Linköping?
 5. Är Linköping säkert?
 6. Vilken kommun har sämst skola?
 7. Vilken är Sveriges största grundskola?
 8. Hur många elever klarar inte skolan?
 9. Vad finns de för skolor?
 10. Hur många gymnasium finns det i Linköping?
 11. Vilken är den sämsta skolan i Sverige?
 12. Vilka förskolor ska läggas ner i Linköping?
 13. Är det dyrt att bo i Linköping?
 14. Var är bäst att bo i Linköping?
 15. Vad är Sveriges sämsta skola?

Vilken skola är bäst i Linköping?

Vi på JENSEN är riktigt bra på struktur och studiero, vilket i sin tur lockat ambitiösa elever som har höga krav på sin skola. Från och med hösten 2023 blir vi en skola för årskurs 7-9.

Hur många skolor finns det i Linköping?

– De stora utmaningarna nu är att få föräldrar och elever att känna trygghet och att se till att det blir bra och goda överlämningar till de nya skolorna, säger Christel Horsak, avdelningschef grundskola i Linköpings kommun.

För de eleverna i årskurs 6 på Atlasskolan och Fredriksbergsskolan har skolvalet fungerat som vanligt då de ändå behövt byta till en högstadieskola.

Övriga elever har nu möjligheten att byta skola under vad kommunen kallar för en ”önskemål om skola-period” där eleverna ska få förtur.

– Elever på andra skolor har ju redan en skola, det har inte de här barnen, säger Christel Horsak.

Vilka skolor finns i Linköping?

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9. Skolan finns i centrala Linköping och skolgården omges av vacker, naturlig miljö. Skolan erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Vilka skolor stängs i Linköping?

LINKÖPING

Uppdaterat torsdag 16 mars kl 20.58 Publicerat torsdag 16 mars kl 08.09

Elva förskolor och fyra skolor kommer att läggas ned i Linköpings kommun.

Anledningen ska vara att spara in pengar på lokalerna.

Är Linköping säkert?

We use cookies from other companies in order to show you ads off our Products, and provide features such as maps, payment services and video.

We use cookies from other companies in order to show you ads off our Products, and provide features such as maps, payment services and video.

If you have a Facebook account, you can manage how different data is used to personalise ads with these tools.

Vilken kommun har sämst skola?

När det gäller placeringslistan spelar slumpen en större roll. En kommun som gör samma sak som året innan kan bli brädad av kommuner som gjort små förbättringar.

– Index är en bättre mätare över tid, det mäter vad varje kommun gjort, medan placeringen blir beroende av vad andra gör, säger Johan Ernestam.

Indexet, som kompletterar rankningen, infördes inför ”Bästa skolkommun 2019”.

Vilken är Sveriges största grundskola?

AcadeMedia AB

Börsnoterat. Störst ägare är familjeföretaget Mellby Gård AB. Näst störst är Capital Group och Nordea. Driver 78 grundskolor (varav 68 med F-klass och 1 grundsärskola) med cirka 25 200 elever och 152 gymnasieskolor med cirka 44 400 elever.

Ansgarskolorna AB

Ägs av Stiftelsen Livets Ord. Driver 5 grundskolor (varav 2 med F-klass och 1 anpassad grundskola) med cirka 700 elever och 1 gymnasieskola, som inkluderar en anpassad gymnasieskola, med cirka 100 elever.

Hur många elever klarar inte skolan?

Ingen ska behöva misslyckas i skolan. Utöver hemmet finns det få andra miljöer som påverkar unga människors framtid så mycket som skolan. Det är en viktig social arena i vilken unga utvecklar sin personliga identitet. Statistik visar att den som inte klarar grundskolan och gymnasiet har svårt att skaffa sig ett meningsfullt jobb och i högre grad än andra riskerar att hamna utanför samhället. Vi måste ge barn och unga bättre förutsättningar att ta sig igenom både grundskolan och gymnasiet med fullständiga betyg. Idéer för livet fokuserar därför extra mycket på insatser och verktyg som ger elever motivation och drivkraft att fullfölja sina studier.

2020 gick en av fyra elever (23,9%) ut grundskolan med ofullständiga slutbetyg. Var tionde elev (14%) lyckades inte få behörighet att söka till gymnasiet. Gymnasieresultatet för 2020 är inte heller speciellt glädjande; var femte elev (22%) klarade inte att ta sin gymnasieexamen. Svenska skolan har i internationella mätningar sjunkande resultat och kvalitet. Även om det var ett trendbrott för några år sedan, är resultatet fortfarande betydligt sämre än vad det var i början av 2000-talet.

Folkhälsomyndigheten anser att sjunkande skolprestationer och ökad skolstress är viktiga orsaker till varför unga i Sverige mår allt sämre. Socialstyrelsens statistik visar att unga med låga eller ofullständiga betyg i årskurs 9 i högre grad än andra riskerar att:

 • begå självmord.
 • missbruka narkotika/alkohol.
 • bli tyngre kriminell.
 • bli tonårsförälder.
 • leva på ekonomiskt bistånd.

Vad finns de för skolor?

Här berättar vi om vad det finns för olika typer av skolor i Sverige. Klippet kommer från programserien Nyfiken på Sverige som produceras av UR. Se hela programmet med interaktiv undertext på ditt språk på UR Språkplay: https://www.ur.se/sprakplay/#/program... MER OM PROGRAMMET I serien Nyfiken på Sverige förklarar vi på ett enkelt sätt hur Sverige fungerar med fokus på olika företeelser i vardagen. Serien ger också en inblick i vilka normer och värderingar som finns i det svenska samhället, samt vilka rättigheter och skyldigheter vi har som medborgare. OM HEJ HEJ SVERIGE! Hej hej Sverige! är en enkel och inspirerande guide i hur Sverige fungerar. Vårt mål är att ge dig en grund i det svenska språket samt bidra med insikter om Sverige som kan vara värdefulla, intressanta och kul att känna till. Gör din röst hörd - vi lyssnar! Med oss kan du prata och ställa frågor som vi försöka besvara alla vardagar kl. 09.00-17.00. Serierna på Hej hej Sverige! produceras av Utbildningsradion (UR) som gör utbildningsprogram för bland annat SFI, studieförbunden och universiteten. FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   / urhejhejsverige   #skola #hejhejsverige #utbildningsradion #ur #nyfikenpåsverige

Hur många gymnasium finns det i Linköping?

Det viktigaste av allt är att du utgår ifrån dig själv och vad som intresserar dig. Det kanske finns ett specifikt yrke du drömmer om? Har du en speciell talang eller vill du syssla med en särskild idrott? Oavsett är det viktigt att du ger dig tid att ta reda på vilka alternativ som finns och att tänka igenom beslutet ordentligt.

Sättet lärarna på skolan bedriver och leder undervisningen har en avgörande inverkan på elevernas resultat. Undervisningen ska ge förutsättningar att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås. På Skolkollen samlar vi statistik från Skolverket såsom genomsnittligt betygspoäng och hur stor andel av eleverna på skolan som slutfört med examen. Nedan presenterar vi den genomsnittliga betygspoängen för grundskolorna Linköping kommun i jämförelse med genomsnittet för Sverige.

Är skolan stor eller liten och vad passar dig bäst? Nedan listar vi de största respektive minsta skolorna i Linköping sett till antalet elever.

Det är som bekant stor brist på lärare över hela landet. Vissa gymnasieskolor lyckas dock bättre än andra med att locka till sig duktiga lärare. På Skolkollen presenterar vi andelen behöriga lärare på skolnivå för samtliga gymnasieskolor. Nedan ser du hur det ser ut i Linköping i förhållande till övriga riket tillsammans med de skolor som har högst andel behöriga lärare i kommunen.

Vilken är den sämsta skolan i Sverige?

I granskningen har 28 skolor hos 18 huvudmän ingått. Skolorna är valda då de har mindre andel elever med godkända betyg i årskurs 9, jämfört med andra skolor, varje år 2010-2019. I urvalet har 26 skolor kommunal huvudman och två har enskild huvudman.

Skolor som inte har granskats kan vissa år haft sämre kunskapsresultat – men inte över tid. 

– Mot bakgrund av skolsegregation och de utmaningar många skolor har, är det av största vikt att skolornas särskilda behov synliggörs, säger Helén Ängmo.

Vilka förskolor ska läggas ner i Linköping?

Föräldrarna Hanna Molinder, Marie Gottsell och Lars Hindrum protesterade mot nedläggningsplanerna av Lindsdalsgatans förskola i Ljungsbro. I veckan beslutar kommunen om nedläggning.

Bli prenumerant eller logga in

Mer

Första månaden endast 1 krona, därefter halva priset i upp till 12 månader! Ingen bindningstid.

Är det dyrt att bo i Linköping?

Hej!

Jag ska snart plugga i Linköping och har nu fått ett erbjudande för lägenhet i området berga.

Har googlat lite på området men hur är det där liksom? Tryggt?

Tack i förväg!

Var är bäst att bo i Linköping?

Go to linkoping

Hej! Jag har varit i Linköping ett par gånger medan jag bodde i Norrköping, så känner inte alls staden. Vi bor numera i Karlstad men det kan finnas en möjlighet för min man att få jobb i Linköping (redan fr.o.m. september 🤦). Vi har två små barn, och jag ska ev. jobba på US. Än så länge borde anställningen vara tidsbegränsad till 3år (för min man).

Vilka område ska vi välja? Vi tänkte satsa antingen på en fin bostadsrätt med lite trädgård eller ett litet radhus. Vill flytta så lite som möjligt (hatar att flytta) och bo där det finns bra förskolor och ffa bra grundskolor. Vilka statsdelar är bra att bo för en familj som oss?

Tack på förhand!

Vad är Sveriges sämsta skola?

Gästkrönika

GP Ledare är oberoende liberal. Fristående gästskribenter representerar ett bredare politiskt spektrum.

Uppdaterad för 1 år sedan 15:43 - 8 jun, 2022